Ο ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
Η δόξα της Τριπολιτσάς

Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη

Η συγγραφέας:

"Η πρώτη Καλομοίρα είπε: Θα γεννηθεί στη Μακεδονία για να 'ναι εγγόνι του Μεγαλέξανδρου. Τα γονικά της όμως θα είναι από την άλλη μεριά του Αιγαίου, τη Μικρασία, είπε η άλλη Καλομοίρα. Θα γίνει συγγραφέας είπε επίσημα η τρίτη!"

Η Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη τελείωσε τη Σχολή Γενικών Σπουδών και κατόπιν αποφοίτησε από τη Σχολή Δημοσιογραφίας. Με το θράσος της ηλικίας και τον ενθουσιασμό της νιότης αποφάσισε να αλλάξει τη φυσιογνωμία της παιδικής λογοτεχνίας. Το 1964 πήρε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς ενώ το 1980 η Ακαδημία Αθηνών ="Ιδρυμα Ουράνη" την τίμησε για την προσφορά της στην παιδική και εφηβική λογοτεχνία.

Έχει γράψει βιβλία για μεγάλους και πάμπολλα βιβλία για παιδιά και νέους. "Και η ζωή συνεχίζεται... και γράφει... γράφει... Έχει τόσα να πει για το Χτες. το Σήμερα, το Αύριο".

Το έργο:

Ο βίος και η Πολιτεία των αγίων ήταν το ψωμί που τάισε το Γένος μας.

Το αίμα των αγίων, των μαρτύρων το αίμα, μετάγγιζε στον πολύπαθο τόπο μας, στους παιδεμένους ανθρώπους μας Ζωή .

Τότε, που "όλα τα 'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκων' η σκλαβιά", τριάντα χιλιάδες νεομάρτυρες δυνάμωσαν με το αίμα τους το Γένος μας.

Πάρα πολλοί μας είναι άγνωστοι σε όνομα και τούτο διότι συχνά οι νεομάρτυρες δεν έδιναν το όνομά τους στους Τούρκους δικαστές αλλ' απαντούσαν με ένα "Χριστιανός είμαι"! Έτσι έμειναν άγνωστοι οι πιο πολλοί, γνωστοί άλλοι.

Ένας από τους γνωστούς και ο νεομάρτυρας Παύλος. Τον βίο και την πολιτεία του διηγείται μυθιστορηματικά με συναρπαστικό τρόπο τούτο το βιβλίο. Προλογίζει o Μητροπολίτης Τριπόλεως κ.κ. Αλέξανδρος.Περιεχόμενα
Επιστροφή