Ιερά Μητρόπολις Πατρών


ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ
ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Εσπερινά κηρύγματα : Κάθε Τετάρτη 6 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο των Αγίων Αναργύρων επί της οδού Βασ. Ρούφου 88, παραπλεύρως του Ι. Ναού.
Κατηχητικά σχολεία :

Λειτουργούν δύο κατώτερα για παιδιά Δημοτικού Σχολείου:

10-11 πμ   κάθε Σάββατο στον Ι. Ναό Παντοκράτορος.
11-12 πμ   κάθε Σάββατο στον Ι. Ναό Αγ. Αναργύρων.

Επίσης και δύο Μέσα κατηχητικά:

12-1 μμ   κάθε Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο των Αγ. Αναργύρων για κορίτσια Γυμνασίου - Λυκείου
11-12 μμ   κάθε Σάββατο στον Ι. Ναό Παντοκράτορος για αγόρια Γυμνασίου - Λυκείου.
Φιλόπτωχο Ταμείο :

α) ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ
Λειτουργεί τράπεζα αίματος στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών "Άγιος Ανδρέας". Δύο φορές τον χρόνο καλούνται οι ενορίτες να δώσουν αίμα για τους έχοντας ανάγκη αδελφούς μας.

β) ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Συλλέγονται τρόφιμα (ζυμαρικά, όσπρια, γάλα και αναλλοίωτες τροφές). Προσφορές των ενοριτών στο πνευμετικό κέντρο των Αγ. Αναργύρων, από όπου μοιράζονται στους ενδεείς αδελφούς της Ενορίας.

γ) ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ
Κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή δίδεται φαγητό σε φτωχές οικογένειες της ενορίας, στο Πνευματικό Κέντρο των Αγίων Αναργύρων.

δ) ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
Δωρεάν ιατρική εξέταση παρέχεται στους ανασφάλιστους και φτωχούς ενορίτες δύο φορές το μήνα ανά δεκαπενθήμερο και ημέρα Τετάρτη στο Πνευματικό Κέντρο των Αγίων Αναργύρων ώρα 8:30 - 9:30 πμ.

ε) ΓΕΡΟΝΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ
Οι κυρίες του φιλοπτώχου επισκέπτονται μοναχικά άτομα που χρειάζονται βοήθεια και προσφέρουν κάθε ηθική και οικονομική στήριξη.

στ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
Δίδεται οικονομική βοήθεια σε οικογένειες και άτομα που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση για την εξόφληση ενοικίων, λογαριασμών (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΠ, κτλ.). Οικονομική βοήθεια παρέχεται και σε αδύναμα οικονομικά άτομα που χρήζουν ιατρικής περιθάλψεως στο εσωτερικό και στο εσωτερικό.

Το φιλόπτωχο δίδει επίσης το παρόν για την αποφυλάκιση ατόμων που κρατούνται για μικροποσά. Οικονομική βοήθεια χορηγείται επίσης και σε απόρους φοιτητές.Περιεχόμενα
Επιστροφή