Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε το «Πάσχα του καλοκαιριού»,  η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Ιερά Μονή Γηροκομείου Πατρών.

Πλήθος ευσεβών χριστιανών πάσης ηλικίας κατέκλυσαν τόσο την παραμονή όσο και την κυριώνυμο ημέρα την Μονή για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της κυράς μας Παναγίας της Γηροκομιτίσσης που είναι η σκέπη των Πατρών αλλά και όλου του κόσμου.

 


Του μεγάλου Εσπερινού προέστη ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος συμπαραστατούμενος από τον Σεβ/το Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο ο οποίος και εκήρυξε τον Θείο λόγο.

 

Μετά το πέρας του μεγάλου Εσπερινού, άρχισε η μεγάλη Αγρυπνία που τελέσθηκε από τον Σεπτό ποιμενάρχη μας κ.κ. Χρυσόστομο με τη συμμετοχή των πατέρων της Μονής.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε πανηγυρική θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ/του Μητροπολίτου Ατλάντας κ. Αλεξίου ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο, τονίσας την προνομιακή θέση της Παναγίας μας στο σχέδιο της φιλανθρώπου θείας οικονομίας.

 

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας ο καθηγούμενος της ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης  π.Συμεών παρέθεσε στους Αγίους Αρχιερείς, στους πατέρες της Μονής , στους λειτουργούς ιερείς και στους ιεροψάλτες της μονής μοναστηριακή τράπεζα

 

Περιεχόμενα
Επιστροφή