ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ
ΤΗΣ Α.Θ.Π. ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ
κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Στα πλαίσια της ανεπίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα (18 - 25 Οκτωβρίου) ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί αυθημερόν την πόλη του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέου, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου. Ο Πατριάρχης θα αφιχθεί στην πόλη των Πατρών στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου, συνοδευόμενος από τους: Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Εφέσου κ. Χρυσόστομο, Σεβ. Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Φώτιο, Σεβ. Μητροπολίτη Περγάμου κ. Ιωάννη, Μ. Αρχιδιάκονο κ. Ταράσιο.

Η επίσημη υποδοχή του Πατριάρχου, στον οποίο θα αποδοθούν τιμές αρχηγού κράτους, θα γίνει στη συμβολή των οδών Τριών Ναυάρχων και Αγίου Ανδρέου. Τον Παναγιώτατο θα προσφωνήσει ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Ευάγγελος Φλωράτος και θα ακολουθήσει η αντιφώνηση του Πατριάρχου. Αμέσως μετά θα σχηματισθεί πομπή με κατεύθυνση τον ναό του πολιούχου Αγίου Ανδρέου, όπου θα τελεσθεί πανηγυρική Δοξολογία χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου, με τη συμμετοχή Ιεραρχών του Οικουμενικού θρόνου και της Εκκλησίας της Ελλάδος, του κλήρου και του λαού της Ι. Μητροπόλεως Πατρών. Στο τέλος της Δοξολογίας θα προσφωνήσει τον Πατριάρχη ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Νικόδημος και θα ακολουθήσει η αντιφώνηση του Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου. Εν συνεχεία ο Πατριάρχης και η συνοδεία του θα επισκεφθούν το Μητροπολιτικό μέγαρο.

Στις 12:30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών θα πραγματοποιηθεί η τελετή αναγορεύσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου σε επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου. Τον Πατριάρχη θα προσφωνήσουν ο πρύτανης κ. Νικόλαος Ζούμπος και ο πρώην πρύτανης καθηγητής Σταμάτης Αλαχιώτης. Εκκλησιαστικούς ύμνους θα αποδώσει ο Βυζαντινός χορός της Πολυφωνικής χορωδίας Πατρών υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ. Γιάννη Κόττορου. Ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα ομιλήσει με θέμα: "Ήθος και Παιδεία". Η εκδήλωση θα κλείσει με το Πολυχρόνιο του Πατριάρχου σε ήχο πλ. β΄, που συνέθεσε ειδικά για την περίσταση ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Νικόδημος.

Στις 15:00 θα παρατεθεί επίσημο γεύμα στην οινοποιία ACHAIA CLAUSS, προς τιμήν του Πατριάρχου και της συνοδείας του. Σε ανάμνηση της ιστορικής επισκέψεως του Πατριάρχου στη πόλη μας, η οινοποιία θα εμφιαλώσει επετειακό οίνο.


Περιεχόμενα
Επιστροφή